на живо

Лига Европа: Втора част на българо-балтийския сблъсък

Тази вечер Литекс и Берое играят реваншите от първия квалификационен кръг

БГНЕС

Още в началото на юли за родния футбол предстои първата решителна европейска вечер през новия сезон. Литекс и Берое са на крачка от класиране за втория квалификационен кръг на Лига Европа, като старозагорският тим изглежда далеч по-сигурен в продължаването си напред. Това се дължи на победата над литовския Атлантас с 2:0 в първия мач като гост преди седмица.

Двубоят е от 20:00 на градския стадион в Стара Загора и въпреки добрата преднина, треньорът на родния тим Петър Хубчев бе категоричен, че неговите футболисти в никакъв случай не бива да подценяват своя съперник. Наставникът си пожела гол още в началото на срещата, който да намали до минимум надеждите на литовците за чудо на българска земя.

Литекс също има предимство след 1:1 от първия мач в Латвия срещу местния Йелгава. То е изразено в отбелязания гол на чужд терен, който би класирал "оранжевите" за следващата фаза, дори и днешната среща да завърши 0:0. Привържениците на ловешкия тим обаче очакват изразителна победа, тъй като съперникът е далеч от класата на водения от Красимир Балъков отбор, който игра по-добре и в първия двубой, но не успя да запази минималната си преднина в последните минути.

Мачът на Литекс ще започне малко по-късно от този на Берое - от 20:45 на изцяло подновения терен на градския стадион в Ловеч.

Въпреки честите провали на родните евроучастници в последните години, Берое и Литекс би трябвало с лекота да направят първата стъпка във втория по престиж европейски клубен турнир. Всеки друг изход от днешните мачове ще бъде поредното разочарование за феновете на най-популярната игра у нас.