на живо

Реал стряска с 13 гола от 22 удара преди гостуването си на Лудогорец (ВИДЕО)

"Лос Меренгес" набират самочувствие след два разгрома за седмица

БГНЕС

След трудния старт на сезона тимът на Реал (Мадрид) подобри драстично своята статистика след последните си два мача, спечелени с 5:1 срещу Базел и 8:2 срещу Депортиво (Ла Коруня). 13-те гола на "белите" бяха отбелязани с едва 22 удара в очертанията на вратата на съперника, а това показва изумителна ефективност на шутовете от 59%.

Явно е, че последователните загуби от Реал (Сосиедад) с 2:4 и от Атлетико (Мадрид) с 1:2 са подействали отрезвително на "лос меренгес", които изумиха феновете и футболните специалисти с представянето си през изминалата седмица.

Хамес, Роналдо, Бейл и Бензема се разписаха в двубоя от втора група на Шампионска Лига срещу Базел, а задачата на кралския клуб за успех над швейцарците бе подпомогната и с автогол. Така петте попадения паднаха след едва 9 удара към вратата на съперника, но на "Риасор" в събота представянето бе още по-впечатляващо.

С осемте гола във вратата на Депортиво от 13 изстрела, Реал постави рекорд за резултатност в историята на своите гостувания. 87% от ударите на "белите" срещу новака в Примера Дивисион бяха в очертанията на вратата, а 62% от тях се превърнаха в голове.

Мачът на "Риасор" извади Реал от летаргията и бе в пълен котраст с постоянните критики към играта на отбора и работата на треньора Карло Анчелоти. 13-те гола със сигурност ще повдигнат морала и самочувствието в състава на "белите", които са отбелязали общо 21 попадения в първите си осем официални мача. 19 от тях бяха дело на нападението, в което присъстват може би най-добрите нападатели в световния футбол.

Мачът между Лудогорец и Реал (Мадрид) от втория кръг в груповата фаза на Шампионска Лига е на 1 октомври от 21:45 и ще бъде предаван пряко по bTV Action.