на живо

Квитова и Бердих с ранни отпадания в Синсинати

Серина, Федерер и Мъри продължават в следващия кръг

Роджър Федерер записа още един рекорд. Това му се случва доста често, особено на Мастърса в Синсинати.

Швейцарецът спечели своя първи мач от турнира в сряда. Трисетовата победа срещу канадеца Васек Поспишил е под №300 в кариерата му на състезания от Мастърс сериите. Федерер е първият тенисист, който стига до числото 300. Зад него е Рафаел Надал с 281 победи.

След оспорвана двучасова битка Федерер беше доволен, че продължава своя поход към спечелването на безпрецедентната пета титла в Синсинати.

„Това е хубаво, закръглено число. В кариерата ми имам по-важни рекорди от този, но все пак достигането на такъв брой победи ме прави щастлив”, каза Федерер.

Снимка: БГНЕС

Швейцарската звезда пое контрол над мача чак в третия сет, когато проби подаването на Поспишил и поведе с 4-1 гейма. И двамата тенисисти не се чувстваха особено комфортно, тъй като беше доста ветровито.

„Просто се надявах да премина през първия мач в тези тежки условия. Беше важно да остана спокоен, въпреки че срещата не се развиваше така както исках”, коментира Роджър.

Първата поставена при дамите Серина Уилямс запази концентрация в трудните моменти и измъкна победата в първия си мач. Американката изоставаше в резултата и на двата тайбрека, но в крайна сметка спечели срещу Саманта Стоусър след 7-6(7),7-6(7) за 1 час и 54 минути игрово време.

„Хубаво е, когато играеш подред няколко оспорвани мача. На предния турнир бях победена, бях съкрушена, но се завърнах и сега победих. Това е много добре”, сподели по-малката от сестрите Уилямс.

Снимка: БГНЕС

Попитана как стигна до успеха и в двата решителни тайбрека, Серина отвърна: „Наистина нямам представа. Тя ме водеше и двата пъти. Това беше страхотен мач.”

Точно на обратния полюс се намираше Анди Мъри, който се нуждаеше от малко повече от час, за да спечели мача си. Той беше изправен пред само три точки за пробив като отрази всяка една от тях и елиминира португалеца Жоао Соуса с 6-3,6-3.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Мъри все още се опитва да намери формата си след операцията на гърба, която претърпя през миналия септември. Той също така се раздели с треньора си Иван Лендъл през март, което беше голяма промяна за шотландеца.

„Годината досега е много трудна за мене. Няколко важни неща се случиха. Завръщането след контузия определено не е лесно. Това обаче не е никакъв повод да си намирам оправдания. Също така раздялата с Иван също беше много трудна”, каза Мъри.

№4 в схемата Томаш Бердих от Чехия реализира само една възможност за пробив при загубата си с 6-3,3-6,4-6 от Йен-Хсун Лу. Джон Иснър, който игра финал през миналата година в Синсинати, продължава напред след солидно представяне срещу австралиеца Маринко Матошевич, побеждавайки го 6-3,7-6(1).

„Миналата година играх толкова добре в Синсинати, че направо не е за вярване.И през този сезон започвам много силно. Обичам турнира и тук се чувствам много комфортно”, сподели Големият Джон.

При жените също се получиха изненади. Третата поставена Петра Квитова изпитваше проблеми със сервиса и загуби от Елина Свитолина с резултат 2-6,6-7(2). Чехкинята направи общо 9 двойни грешки и вкара едва 52% от първите си сервиси.