live

Епизод 12: Български овации на кантара в Лос Анджелис

След 108 кг срещу Джошуа, Кобрата се върна в своите оптимални 112 кг

В професионалния бокс, в навечерието на всяка голяма гала вечер, за „черешката на тортата“ се счита т. нар. кантар. На него бойците застават пред публика и медии, феновете им бурно ги аплодират, задължителни са закачките между съперниците, заканите, лошите погледи очи в очи.

Понякога на кантара се стига и до ескалация на напрежението. Достатъчно е да си спомним какво се случи през 2016 г. при излизането на Дерек Чисора и Кубрат Пулев. Тогава устатият британец бе ударен с бутилка с минерална вода в главата, след което едва бе озаптен от цял отряд охранители. Впоследствие пък Кобрата му изнесе лекция в 12 рунда и спечели за втори път европейската титла в тежка категория за професионалисти.

На кантара миналата нощ в Лос Анджелис, ден преди голямата боксова гала с участието на Кубрат и Тервел Пулеви, имаше феърплей. Тервел успя да влезе в полутежка категория и залепи стрелките на 89 кг и 580 г. След тежкия ковид и загубата на лично тегло до невъобразимите за него 108 кг в битката за световната титла срещу Антъни Джошуа през декември 2020 г., Кубрат се завърна в своите оптимални 112 кг.

Появата на двамата братя на сцената отприщи бурни аплодисменти и овации. В залата гъмжеше от българи. Стотици наши сънародници се очаква да заемат места в трибуните на прочутата зала „Форум“ тази нощ в Града на ангелите. Някои от тях пътуваха по едно денонощие от всички краища на САЩ.

Има и такива, които пристигнаха в Лос Анджелис от Германия – страната, където дълги години Кобрата тренираше, живееше и се боксираше. Многобройна група има и от България, специално за галата на Пулеви – предимно техни бивши съотборници от националния тим и близки приятели, които следват двамата, независимо от мястото, на което им се налага да се състезават.

Епизод 1
Епизод 2
Епизод 3
Епизод 4
Епизод 5
Епизод 6
Епизод 7
Епизод 8
Епизод 9
Епизод 10
Епизод 11