на живо

Епизод 5: Братя Пулеви в града на изкушенията (ВИДЕО+СНИМКИ)

В ръкавиците на Пулеви: Как Кубрат и Тервел прекараха единствения си почивен ден преди галата?

Епизод 5: Братя Пулеви в града на изкушенията (ВИДЕО+СНИМКИ)

Остават броени дни до гала-вечерта с участието на Кубрат Пулев и Тервел Пулев на 15-и декември в прочутата зала за бойни спортове "Хангара" в Коста Меса, щата Калифорния.

На 15-и декември (петък), от 5:00 часа сутринта българско време, пряко по телевизия bTV и онлайн на сайта www.btvsport.bg, ще ви направим свидетели на битките на братя Пулеви, които може да проследите НА ЖИВО, напълно безплатно.

В полутежка категория, бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон 2012 Тервел Пулев се боксира срещу американеца Дионардо Майнър (7 победи, с 2 нокаута), чиято визитка дълбоко заблуждава, че е неопитен и лесен за преодоляване съперник.

Майнър е изключително здрав физически, никога не е бил свалян с нокаут в кариерата си, малко по-нисък е от Тервел - 188 см, но е по-млад от него - на 34 години.

В кулминацията на гала-вечерта тук, отвъд океана, Кубрат Пулев се изправя срещу поляка със скандално минало, но безспорни качества и потенциал в тежка категория - Андржей Вавржик.

Полякът има 34 успеха на професионалния ринг, като 20 от тях е постигнал с нокаут.

Само два пъти в цялата си кариера той е допуснал да бъде надигран. Вавржик е малко по-висок от Кубрат - точно 1 см, но е по-млад от него - на 36 години.

В края на първата седмица, в която аз, заедно с оператора Петър Стоев и с фотографа Любомир Асенов сме част от подготвителния лагер на Кубрат и Тервел в Лас Вегас, братята най-после получават ден почивка.

За тях, това ще бъде единствения ден, в който няма да тренират до самата бойна гала.

И ако си представяте този ден почивка, като безкрайно излежаване, спане, или гуляи и купони, ще трябва бързо да ви разочаровам.

В този ден Пулеви първо не получиха шанс да спят до късно, нещо, което по принцип не е в техен стил и без това.

Братята трябваше да станат рано-рано, за да минат задължителните и обстойни медицински прегледи и да се сдобият с чисто медицинско досие, което да ги допусне до участие в бойната гала.

Какво означава това?

Означава посещение при редица лекари - очен, кардиолог, невролог, травматолог, хирург, плюс вземане на кръв. Бързам да успокоя всички и да споделя, че всичко е наред, като и този задължителен елемент, е отметнат от to do листа на Кобрата и Тервел.

И така, докато се обърнат, половината им почивен ден вече е отминал.

Следва обяд и кратка разходка из старата част на Вегас, по-специално, в пешеходната част на града, който никога не спи и в който никога, за никого не може да бъде скучно, мрачно и сиво.

Тръгваме бавно по пешеходната зона, а единственото, в което всички сме сигурни, е доброто настроение.

"Вие ни водите, ние не го знаем това място, но бързо навлизате в материята", започва Кубрат.

Казвам му, че знаем това място, благодарение на нашия оператор - Петър Стоев, който Кубрат и Тервел кръстиха приятелски "Пепи Вегаса": "За него няма 5-6, Пепи знае всичко."

Както винаги, Тервел е по-мълчалив и по-сериозен в думите:

"Паралелът е страхотен. Ние тренираме, фокусирани сме върху предстоящите мачове и се подготвяме в този град, в който обикновено е толкова оживено, толкова шарено и шумно и идват хора от целия свят, за да се забавляват."

Питам ги: "Как успявате да удържите на изкушенията тук?"

Тук, Тервел се усмихва, а усмихне ли се, гаранция предстои пореден интригуващ диалог между него и брат му:

"Аз лично, за себе си мога да кажа. Мен, всичко това грам не ме изкушава. Бил съм без Кубрат тук, във Вегас. По три, по четири, по пет месеца. Седял съм си, тренирал съм и нищо друго не ме е интересувало."

Тервел допълва под изпитателния поглед на Кубрат:

"Но тук, вече изхождаме и от темперамента. Кубрат изхожда от себе си, дори и да е без мен, би излязъл, би се разходил и обиколил", казва Тервел, но е прекъснат от Кобрата:

"Прекален светец и богу не е драг. Какво искаш да кажеш? Моят характер, какъв е?"

"Не казвам, че съм светец, а че сме различни", споделя Тервел, но отново е прекъснат:

"Да, различни сме. Колкото сме еднакви, толкова сме и различни", намесва се Кубрат, но тук, наистина е прав. Двама братя, еднакви ценности, еднаква работна етика.

Когато тренират, тренират зверски, нищо не ги интересува, нищо не може да ги отклони.

Но си почиват различно, разтоварват се различно. И да, в адски много неща са различни, но бих казал, че се допълват и че не могат един без друг.

Отстрани изглежда, че никога не са на едно мнение и никога няма да бъдат. Но отвътре: само пробвайте да застанете между тях, да ги разделите, или да обезцените единия в очите на другия.

Тогава, това, което ще ви се случи не е за разправяне.

Тогава ще бъдете пометени с лекота.

Защото тези двамата, те могат да се разправят по цял ден, но нищо и никой не е в състояние да разцепи братската им обич, грижа и подкрепа.

Разходката продължава още съвсем малко. Пулеви се прибират, за да съберат сили за следващия ден и за следващата порция тежки спаринги.

А ние, продължаваме напред заедно с тях.

Очаквайте всеки ден, по един нов епизод, който ще публикуваме на www.btvsport.bg като част от специалната ни дигитална поредица "В ръкавиците на Пулеви".

Очаквайте и в понеделник (11.12), от 23:30 часа, пряко в ефира на bTV и специалните ни студия, посветени на галата на братя Пулеви.

Всяка вечер, в този час, Петър Бакърджиев и Илия Илиев влизат в ролята на водещи, качват се "на ринга" със свои подбрани гости, а с тях, а и с нас, дискутираме всичко най-интересно около Кубрат и Тервел.