на живо

Кубрат Пулев: Това е една голяма цел, за която съм се борил цял живот (ВИДЕО)

През декември станах от леглото, качих се на ринга и победих, признава Кобрата в Епизод 4 от поредицата „В ръкавиците на Пулеви“.

Кубрат Пулев: Това е една голяма цел, за която съм се борил цял живот (ВИДЕО)

Девет дни до мача, който може да превърне Кубрат Пулев в световен шампион по бокс в тежка категория. На 30-и март в София Кобрата се изправя срещу Махмуд Чар в епична битка за пояса на Световната боксова асоциация WBA.

Снимка: БОК Любомир Асенов lap.bg

КЪДЕ МОЖЕ ДА ГЛЕДАТЕ БРАТЯ ПУЛЕВИ?

Мач, който зрителите може да гледат пряко в ефира на телевизия bTV, както и онлайн на сайта btvsport.bg.

Прякото предаване по bTV ще започне точно в 22:00 часа, когато на ринга се очаква първо да се качи Тервел Пулев за неговия двубой срещу камерунеца Роли Ламбърт.

Снимка: БОК Любомир Асенов lap.bg

След него, арената е за Кубрат Пулев.

Началото на цялата боксова гала обаче е от 20:00 часа и то може да бъде гледано на живо отново в ефира на телевизия на bTV Media Group и тази телевизия е bTV Action.

Също в 20:00 часа, на сайта btvsport.bg ще тръгне стрийм за прякото проследяване на събитието.

В ИМЕТО НА МЕЧТАТА…

Някога, когато Кубрат Пулев е просто едно дете от краен столичен квартал, което расте в задружно семейство в средностатистическа панелка, неговият баща Венко има една мечта:

Да го види световен шампион.

Венко Пулев си отива от този свят преди години, но мечтата остава жива в душата на неговия по-голям син, който направи и невъзможното, за да стигне до нов мач за световната титла, при това – в своя роден град, пред своите сънародници, в родината си.

Снимка: БОК Любомир Асенов lap.bg

„Това е една голяма цел, която съм чакал цял живот. Не просто съм чакал, а съм се борил цял живот“, изповядва се Кубрат Пулев пред микрофона на репортера, който следи най-отблизо неговия път до тази наистина без аналог среща за световната титла срещу Чар – Димитър Тасев.

Димитър Тасев, заедно с оператора Петър Стоев, бяха допуснати от братя Пулеви по време на всеки техен тренировъчен лагер отвъд океана от 2021 г. насам.

И този екип на bTV знае най-добре през какво мина Кубрат, за да се превърне отново в претендент за световната титла в тежка категория.

„Да се надяваме Господ да е с нас, да проведем боя супер и да спечеля“, казва още Кобрата в Епизод №4 от специалната дигитална поредица на спортната редакция на bTV, която носи знаковото име „В ръкавиците на Пулеви“.

ТРЕНИРОВКИ, ТРЕНИРОВКИ

Кубрат дава интервюто след поредната доза спаринги, които провежда в София преди битката срещу Махмуд Чар. За да намери по-голямо спокойствие, Кобрата тренира предимно в залата на националния отбор в Дианабад, вместо в собствената си зала в спортния център ПУЛЕВ.

Снимка: БОК Любомир Асенов lap.bg

Наясно е, че на ринга на 30-и март той просто няма право на грешки:

„Всичко това, за което работим трябва да го изпълня на ринга. Най-важното е да победя и да зарадвам българите, но преди всичко трябва да подходя супер професионално и естествено, да направим най-правилната стратегия.“

СЪПЕРНИКЪТ МАХМУД ЧАР

Кубрат Пулев подхожда с уважение към съперника си, въпреки че Махмуд Чар си позволи провокации по адрес на българина по време на съвместната им пресконференция в София в средата на февруари:

„Опитен боксьор е, корав боксьор, твърд. Боксьор, който няма да се даде лесно.“

УДАРИТЕ ПОД КРЪСТА

Колкото до словесните удари под кръста, Пулев коментира така:

„За мен това не е важно. Не може да ме разсее, нито да ме нервира, нито да ме уплаши. Очаквайте много сериозна битка. Зрителите също. Надявам се да се насладят.“

ЛЮБОВТА НА ХОРАТА

Както винаги, Кубрат Пулев се обърна и към българите, от които очаква подкрепа към него и към брат му Тервел на 30-и март в „Арена София“:

„Да дават максимална енергия. Кой пред екраните, кой в залата. Направихме невероятното, за да е в България този мач, което е просто вълшебство.“

Снимка: БОК Любомир Асенов lap.bg

Пулев работи здраво, брои дните и чака своят шанс.

„Всичко е изпитание. Природата и Господ виждат кой-колко желае даденото нещо, за да му го даде“, казва той.

Снимка: БОК Любомир Асенов lap.bg

С 39 ГРАДУСА НА РИНГА

Дни преди най-важния мач в кариерата, който му предстои, Кубрат Пулев се върна към един изключително тежък момент – през декември, в Коста Меса, Калифорния, той се пребори с 39 градуса температура срещу поляка Анджей Вавжик.

Победа, която му гарантира среща именно с Махмуд Чар за световната титла.

Малцина разбраха и то впоследствие, че мач тогава можеше и да няма.

Кобрата е повален от коварен вирус, който изцежда всичките му сили и го приковава на легло в хотелската статия с дни. Брат му Тервел му носи чай от закуската и се грижи за него, а треньорът му Ибн Кейсън е твърдо против Кобрата да се качва на ринга.

Снимка: БОК Любомир Асенов lap.bg

До последно, двубоят виси на косъм, но Пулев стиска зъби и отсича, че няма сила, която да го накара да се откаже.

Треньорът му иска доказателства, че Кобрата може да издържи.

За да го увери, Кубрат събира всичките сили, на които е способен, надига се от леглото, прави място за себе си в центъра на хотелската стая, като мести мебелите и двамата с Кейсън провеждат лека тренировка с лапи.

„Много тежък момент. Бях настинал много сериозно. Буквално станах от леглото и се качих на ринга. На кантара, на медицинските прегледи, едва стоях на краката си“, спомня си Пулев, на когото всички стискат палци този път да не се разболее преди мача.

Времето за интервюто изтича.

Време е Кобрата да се отправи към душа, а след това и да отиде на вечеря. Всяка минута е ценна за неговото възстановяване и пълноценна почивка.

„Фокус единствено върху мача. Това е. До край и до дупка“, казва ни той преди да се разделим.

30-и март наближава.

А ние можем само да си пожелаем в този ден залата да бъде пълна и българите да преживеят емоции, които да останат завинаги в историята.